Svatomartinské husí hody 9.-13.11.2022

Drazí Máci 🙂
Opět pro Vás chystáme nějakou tu gastronomickou akcičku…
Na první říjnový víkend jsme si pro Vás připravili sedmichodové degustační menu, které bude párováno se skvělými nápoji.
Tématem bude samozřejmě podzim!
Loňská degustace byla naplněna do posledního místa a vy jste odcházeli nadšeni! To je pro nás ta největší odměna. Díky za to!
Degustace proběhne v sobotu 1. a v neděli 2. 10. 2022 od 13:00 hod.
Rezervace: 723700383

Vážení a milí přátelé chuťí smyslných, letos jsme se rozhodli Svatomartinské menu pojmout opět trošku jinak..
Moc rádi bychom Vás pozvali na Svatomartinské degustační menu pod záštitou našeho šéfkuchaře Tomáše Seitla.
Rezervace na tel: 723700383
Budeme se těšit. Chuť co má smysl..

Naše řemeslná zmrzlina TAJE, ke které si pečeme domácí bezlepkové kornoutky.
Příchutě jsou inspirovány sezónou, Vámi (na tabuli si zákazníci mohou napsat příchuť, kterou by rádi ochutnali) a surovinami, které jsou pro nás zrovna zajímavé. Všechny mléčné příchutě jsou na bázi kozího mléka (popř. kokosového mléka) a čerstvých vajec.Vynecháváme bílý cukr, tedy vše sladíme fruktózou, hroznovým nebo kokosovým cukrem. Tyto suroviny volíme protože je pro nás na prvním místě intenzita chuti.
Kornoutky pečeme z pohanky, kokosového oleje, kakaového másla, kokosového cukru a bílků. Takže si naši zmrzlinu v kornoutku můžou dát i „bezlepkaři“ i lidé s nejrůznější alergií, což není naším cílem, ale příjemným bonusem pro zákazníky.
Jde nám zkrátka o čistou chuť a použití kvalitních surovin a jistou míru originality ve výběru zmrzlinových příchutí.
Baví nás byliny, květy a jejich párování s něčím navíc. Například příchuť „bazalka, citron, olivový olej“, „pepř a perník“, „levandule“, „bez, meruňka“, „lékořice, kerblík“, „dýně, bílá čokoláda, vanilka“.. a navíc nás ohromě těší rozdávat radost a úsměv. TAJE 🙂
Vážení přátelé chutí smyslných,
u příležitosti dne sv. Valentýna 14.2. jsme se rozhodli vytvořit dárkové krabičky, kterými můžete potěšit své blízké.
Krabičky budou obsahovat:
- 1ks hořčice s fíky a pomerančem
- 1ks hořčice s medem a rozmarýnem
- 5ks čokoládový lanýž z hořké čokolády a koňaku
- 5ks lanýž z bílé čokolády a vanilky.
Cena za dárkovou krabičku 365,-
Objednavky formou sms na 724900750 do 10.2.
Krabičky budou k vyzvednutí u nás v okénku 12.2. od 12.00-17.00
Hezké sladké dny

Při době covidové neleníme a pustili jsme se do výroby řemeslné hořčice s různými příchutěmi…
- Oblednat lze na mail: jann.vacekk@seznam.cz
- Cena: 1kus 95,- popřípadě 4ks 350,-

Fotografie z komentovaného degustačního menu, které proběhlo u nás v restauraci. Děkujeme Vám za účast, bylo to slovy nepopsatelné.
Chuť co má smysl!
Pěna z bukvic, lněný křup a konopná semínka Kombinace smažených sýrů z Vysočiny: farma Myslíků, biofarma DoRa, rodinna farma „Šance mléka“ se švestkovou majonézou a makový olej.
Párováno s nápoji: Euforie – fermentovaná březová míz a Utopia přírodní cider zrající 12měsíců v dubových sudech.Pošírované stehno a pečené prso perličky (farma Holýšov), pyré z topinamburů, emuleze ze slunečnice. Párováno s Quatre cuvée z Dobré vinice. Kořeněná zmrzlina z hokaido dýně od pana Šimůnka s bílou čokoládou, dýňový olej lisovaný v Jihlavě a oplatek z dýňové pokrutiny. Čokoládový lanýž ochucený meruňkovou zavařeninou a olejem z jáder meruňky.
Vážení, 3.10.2020 jsme si pro Vás připravili komentované degustační menu, pod vedením našeho šéfkuchaře Tomáše Seitla. Těšíme se na Vás…

Vážení hosté, 13.7.2020 jsme pro Vás připravili: LiStOVáNí.cz s Lukášem Hejlíkem: Co by můj syn měl vědět o světě. Fredrick Backman
Kde: spodní zahrada Bílého Máku, za nepřízně počasí uvnitř.
Účinkuje: Lukáš Hejlík
Předprodej na Bílém Máku na baru.
Cena: 120kč/os více info v odkuazu události níže. Budeme se těšit.
https://www.facebook.com/events/560790154639631/

Vážení přátele, máme pro Vás novinku. Při nuceném zavření Bílého Máku jsme zakoupili zmrzlinovač a začali pro Vás vyrábět řemeslnou zmrzlinu TAJE! Veganské sorbety, krémovou zmrzlinu z nejlepší smetany na Vysočině a dokonce i z kozího mléka z biofarmy Kozí Dvorek v Přibyslavi. Pečeme si i vlastní bezlepkové kornoutky z pohankové mouky slazené kokosovým cukrem. Naší zmrku musíte ochutnat. TAJE!

Náš Mág, šefkuchař Tomáš Seitl, přijal výzvu se zůčastnit natáčení pořadu MasterChef. Celý díl ke shlédnutí v odkazu níže.

https://novaplus.nova.cz/porad/masterchef-cesko/epizoda/42702-masterchef-cesko-9-dil
Bílý Mák se objevil v listopadovém vydání magazínu ProcNe. Článek v odkazu níže.
Naše svatomartinské drůbeží menu z farmy Holýšov.
Husí prso, bramborová kaše, omáčka z mrkve
Konfitované husí stehno, červené zelí,
tvarohovo makové šulánky, švestková omáčka
Prso a krokety z perličky na salátu z pečené zeleniny a černé čočky
Kohout na víně, játrový koláč, pečené kohoutí prso
Poukázky k dostání na našem baru.

Bílý Mák se objevil v říjnovém vydání časopisu Gurmet. Kde o nás psal nejznámější český gastrobloger Lukáš Hejlík.

Pomali, ač jistě k nám přichází podzim. Představíme pár novinek z našeho jídelního lístku. Nové suroviny, nové chutě a ta rozmanitost barev.
Chystáme degustační menu podzimní sezóny v Bílém Máku. Za včas Vám dáme vědět..
Plněná těstovina kozím sýrem, pečenou řepoou, kadeřávkem a slunečnicí Jelení krk, šípková omáčka, tvarohové knedíčky
Naše makové housky. Radost pohledět a hlavně ochutnat!
Prozradím, že během léta chystáme nějaké to hudební vystoupení na spodní zahrádce neboli osvěžovně. Tak kontrolujte náš web, fcb či instagram.
https://www.instagram.com/bily.mak/
V neděli k nám na oběd zavítal jeden z nejznámějších gastroblogerů u nás Lukáš Hejlík. Moc si pochvaloval náš koncept a největší uznání sklidila samozřejmě koprovka.. Vyčetl nám, že málo propagujeme naše dobroty a tak jsme hled založili instagram:
https://www.instagram.com/bily.mak/
Jsme moc rádi, že po tak krátké době co máme otevřeno se k nám sjíždějí takovéhle osobnosti s nadšením pro kvalitní kuchyň a servis. Neustále se snažíme posouvat to dál a dál..

Dnes máme čtvrtek, což je malý pátek a zítra ještě k tomu svátek 😀 Přemýšlíte kam večer vyrazit..? Tak my Vám to usnadníme 😊 otevřeme obě zahrádky. Novinky na čepu Démon polotmavá 13° z Uherského Brodu a Nachmelená Opice Sun APA 12° z minipivovaru Krnov – super osvěžující svrchně kvašený ležák. Kuchyň jede bomby, bar jede pecky, tak naviděnou a na zdraví 🍻

Tak jak je to s tím chlebem?? Často slýcháme.. Opravdu si ho pečete sami? Tak samo sebou, že jo. Ono moc pekařů makový chléb nepeče, tak co nám zbývá 😀 Platí u toho jednoduché pravidlo, jako u všeho. Základ úspěchu jsou suroviny v super kvalitě 😊
Makový chléb

Na víkend 15.6.chystáme speciální drůbeží menu. Kohoutky, kuřátka a kachničky z volného chovu. Těšte se..! Takový parády jste určitě ještě neochutnali 🙂

V době kdy známe svět kolem sebe z displejů, propojeni s celým světem. Kdy se topíme v moři plastů a tak urputně bojujeme za recyklaci. Kdy si za peníze chceme koupit radost, přátelství a snad i mnohem víc. Kdy v hondbě za zapadajícím sluncem, ušlapáváme vše co nám stojí v cestě..
Vzniká projekt Bílý Mák.
Ne proto, že chceme moralizovat či měnit svět, ani abychom stáli v cestě takzvanému pokroku. Snad radši chceme sdílet jiné hodnoty. Oprášit odkaz z dob nedávno minulých. Nabídnout co tu vždy bylo a tím připomenout, že všichni jsme vznikli z jedné země, která náš živý a bez níž život není.