Aktuálně

Fotografie z komentovaného degustačního menu, které proběhlo u nás v restauraci. Děkujeme Vám za účast, bylo to slovy nepopsatelné.

Chuť co má smysl!

Vážení, 3.10.2020 jsme si pro Vás připravili komentované degustační menu, pod vedením našeho šéfkuchaře Tomáše Seitla. Těšíme se na Vás…

Vážení hosté, 13.7.2020 jsme pro Vás připravili: LiStOVáNí.cz s Lukášem Hejlíkem: Co by můj syn měl vědět o světě. Fredrick Backman

Kde: spodní zahrada Bílého Máku, za nepřízně počasí uvnitř.

Účinkuje: Lukáš Hejlík

Předprodej na Bílém Máku na baru.

Cena: 120kč/os více info v odkuazu události níže. Budeme se těšit.

https://www.facebook.com/events/560790154639631/

Vážení přátele, máme pro Vás novinku. Při nuceném zavření Bílého Máku jsme zakoupili zmrzlinovač a začali pro Vás vyrábět řemeslnou zmrzlinu TAJE! Veganské sorbety, krémovou zmrzlinu z nejlepší smetany na Vysočině a dokonce i z kozího mléka z biofarmy Kozí Dvorek v Přibyslavi. Pečeme si i vlastní bezlepkové kornoutky z pohankové mouky slazené kokosovým cukrem. Naší zmrku musíte ochutnat. TAJE!

Náš Mág, šefkuchař Tomáš Seitl, přijal výzvu se zůčastnit natáčení pořadu MasterChef. Celý díl ke shlédnutí v odkazu níže.

https://novaplus.nova.cz/porad/masterchef-cesko/epizoda/42702-masterchef-cesko-9-dil

Bílý Mák se objevil v listopadovém vydání magazínu ProcNe. Článek v odkazu níže.

https://procne.ihned.cz/c1-66659840-jidlove-lukase-hejlika?fbclid=IwAR0oXT4n39G_H7Do55nKR9rp4l_0W2SNUSDDL83yQkW1WHq_EIEHFQAYvI0

Naše svatomartinské drůbeží menu z farmy Holýšov.

Poukázky k dostání na našem baru.

Bílý Mák se objevil v říjnovém vydání časopisu Gurmet. Kde o nás psal nejznámější český gastrobloger Lukáš Hejlík.

Pomali, ač jistě k nám přichází podzim. Představíme pár novinek z našeho jídelního lístku. Nové suroviny, nové chutě a ta rozmanitost barev.

Chystáme degustační menu podzimní sezóny v Bílém Máku. Za včas Vám dáme vědět..

Naše makové housky. Radost pohledět a hlavně ochutnat!

Prozradím, že během léta chystáme nějaké to hudební vystoupení na spodní zahrádce neboli osvěžovně. Tak kontrolujte náš web, fcb či instagram.

https://www.instagram.com/bily.mak/

V neděli k nám na oběd zavítal jeden z nejznámějších gastroblogerů u nás Lukáš Hejlík. Moc si pochvaloval náš koncept a největší uznání sklidila samozřejmě koprovka.. Vyčetl nám, že málo propagujeme naše dobroty a tak jsme hled založili instagram:

https://www.instagram.com/bily.mak/

Jsme moc rádi, že po tak krátké době co máme otevřeno se k nám sjíždějí takovéhle osobnosti s nadšením pro kvalitní kuchyň a servis. Neustále se snažíme posouvat to dál a dál..

Dnes máme čtvrtek, což je malý pátek a zítra ještě k tomu svátek 😀 Přemýšlíte kam večer vyrazit..? Tak my Vám to usnadníme 😊 otevřeme obě zahrádky. Novinky na čepu Démon polotmavá 13° z Uherského Brodu a Nachmelená Opice Sun APA 12° z minipivovaru Krnov – super osvěžující svrchně kvašený ležák. Kuchyň jede bomby, bar jede pecky, tak naviděnou a na zdraví 🍻

Nachmelená Opice Sun APA 12° – svrchně kvašený nefiltrovaný ležák

Tak jak je to s tím chlebem?? Často slýcháme.. Opravdu si ho pečete sami? Tak samo sebou, že jo. Ono moc pekařů makový chléb nepeče, tak co nám zbývá 😀 Platí u toho jednoduché pravidlo, jako u všeho. Základ úspěchu jsou suroviny v super kvalitě 😊

Kohoutek na víně se špenátovým koláčem

Na víkend 15.6.chystáme speciální drůbeží menu. Kohoutky, kuřátka a kachničky z volného chovu. Těšte se..! Takový parády jste určitě ještě neochutnali 🙂


V době kdy známe svět kolem sebe z displejů, propojeni s celým světem. Kdy se topíme v moři plastů a tak urputně bojujeme za recyklaci. Kdy si za peníze chceme koupit radost, přátelství a snad i mnohem víc. Kdy v hondbě za zapadajícím sluncem, ušlapáváme vše co nám stojí v cestě..
Vzniká projekt Bílý Mák.
Ne proto, že chceme moralizovat či měnit svět, ani abychom stáli v cestě takzvanému pokroku. Snad radši chceme sdílet jiné hodnoty. Oprášit odkaz z dob nedávno minulých. Nabídnout co tu vždy bylo a tím připomenout, že všichni jsme vznikli z jedné země, která náš živý a bez níž život není.