Vážení přátelé chutí smyslných,
u příležitosti dne sv. Valentýna 14.2. jsme se rozhodli vytvořit dárkové krabičky, kterými můžete potěšit své blízké.
Krabičky budou obsahovat:
- 1ks hořčice s fíky a pomerančem
- 1ks hořčice s medem a rozmarýnem
- 5ks čokoládový lanýž z hořké čokolády a koňaku
- 5ks lanýž z bílé čokolády a vanilky.
Cena za dárkovou krabičku 365,-
Objednavky formou sms na 724900750 do 10.2.
Krabičky budou k vyzvednutí u nás v okénku 12.2. od 12.00-17.00
Hezké sladké dny

Při době covidové neleníme a pustili jsme se do výroby řemeslné hořčice s různými příchutěmi…
- Oblednat lze na mail: jann.vacekk@seznam.cz
- Cena: 1kus 95,- popřípadě 4ks 350,-

Fotografie z komentovaného degustačního menu, které proběhlo u nás v restauraci. Děkujeme Vám za účast, bylo to slovy nepopsatelné.
Chuť co má smysl!
Pěna z bukvic, lněný křup a konopná semínka Kombinace smažených sýrů z Vysočiny: farma Myslíků, biofarma DoRa, rodinna farma „Šance mléka“ se švestkovou majonézou a makový olej.
Párováno s nápoji: Euforie – fermentovaná březová míz a Utopia přírodní cider zrající 12měsíců v dubových sudech.Pošírované stehno a pečené prso perličky (farma Holýšov), pyré z topinamburů, emuleze ze slunečnice. Párováno s Quatre cuvée z Dobré vinice. Kořeněná zmrzlina z hokaido dýně od pana Šimůnka s bílou čokoládou, dýňový olej lisovaný v Jihlavě a oplatek z dýňové pokrutiny. Čokoládový lanýž ochucený meruňkovou zavařeninou a olejem z jáder meruňky.
Vážení, 3.10.2020 jsme si pro Vás připravili komentované degustační menu, pod vedením našeho šéfkuchaře Tomáše Seitla. Těšíme se na Vás…

Vážení hosté, 13.7.2020 jsme pro Vás připravili: LiStOVáNí.cz s Lukášem Hejlíkem: Co by můj syn měl vědět o světě. Fredrick Backman
Kde: spodní zahrada Bílého Máku, za nepřízně počasí uvnitř.
Účinkuje: Lukáš Hejlík
Předprodej na Bílém Máku na baru.
Cena: 120kč/os více info v odkuazu události níže. Budeme se těšit.
https://www.facebook.com/events/560790154639631/

Vážení přátele, máme pro Vás novinku. Při nuceném zavření Bílého Máku jsme zakoupili zmrzlinovač a začali pro Vás vyrábět řemeslnou zmrzlinu TAJE! Veganské sorbety, krémovou zmrzlinu z nejlepší smetany na Vysočině a dokonce i z kozího mléka z biofarmy Kozí Dvorek v Přibyslavi. Pečeme si i vlastní bezlepkové kornoutky z pohankové mouky slazené kokosovým cukrem. Naší zmrku musíte ochutnat. TAJE!

Náš Mág, šefkuchař Tomáš Seitl, přijal výzvu se zůčastnit natáčení pořadu MasterChef. Celý díl ke shlédnutí v odkazu níže.

https://novaplus.nova.cz/porad/masterchef-cesko/epizoda/42702-masterchef-cesko-9-dil
Bílý Mák se objevil v listopadovém vydání magazínu ProcNe. Článek v odkazu níže.
Naše svatomartinské drůbeží menu z farmy Holýšov.
Husí prso, bramborová kaše, omáčka z mrkve
Konfitované husí stehno, červené zelí,
tvarohovo makové šulánky, švestková omáčka
Prso a krokety z perličky na salátu z pečené zeleniny a černé čočky
Kohout na víně, játrový koláč, pečené kohoutí prso
Poukázky k dostání na našem baru.

Bílý Mák se objevil v říjnovém vydání časopisu Gurmet. Kde o nás psal nejznámější český gastrobloger Lukáš Hejlík.

Pomali, ač jistě k nám přichází podzim. Představíme pár novinek z našeho jídelního lístku. Nové suroviny, nové chutě a ta rozmanitost barev.
Chystáme degustační menu podzimní sezóny v Bílém Máku. Za včas Vám dáme vědět..
Plněná těstovina kozím sýrem, pečenou řepoou, kadeřávkem a slunečnicí Jelení krk, šípková omáčka, tvarohové knedíčky
Naše makové housky. Radost pohledět a hlavně ochutnat!
Prozradím, že během léta chystáme nějaké to hudební vystoupení na spodní zahrádce neboli osvěžovně. Tak kontrolujte náš web, fcb či instagram.
https://www.instagram.com/bily.mak/
V neděli k nám na oběd zavítal jeden z nejznámějších gastroblogerů u nás Lukáš Hejlík. Moc si pochvaloval náš koncept a největší uznání sklidila samozřejmě koprovka.. Vyčetl nám, že málo propagujeme naše dobroty a tak jsme hled založili instagram:
https://www.instagram.com/bily.mak/
Jsme moc rádi, že po tak krátké době co máme otevřeno se k nám sjíždějí takovéhle osobnosti s nadšením pro kvalitní kuchyň a servis. Neustále se snažíme posouvat to dál a dál..

Dnes máme čtvrtek, což je malý pátek a zítra ještě k tomu svátek 😀 Přemýšlíte kam večer vyrazit..? Tak my Vám to usnadníme 😊 otevřeme obě zahrádky. Novinky na čepu Démon polotmavá 13° z Uherského Brodu a Nachmelená Opice Sun APA 12° z minipivovaru Krnov – super osvěžující svrchně kvašený ležák. Kuchyň jede bomby, bar jede pecky, tak naviděnou a na zdraví 🍻

Tak jak je to s tím chlebem?? Často slýcháme.. Opravdu si ho pečete sami? Tak samo sebou, že jo. Ono moc pekařů makový chléb nepeče, tak co nám zbývá 😀 Platí u toho jednoduché pravidlo, jako u všeho. Základ úspěchu jsou suroviny v super kvalitě 😊
Makový chléb

Na víkend 15.6.chystáme speciální drůbeží menu. Kohoutky, kuřátka a kachničky z volného chovu. Těšte se..! Takový parády jste určitě ještě neochutnali 🙂

V době kdy známe svět kolem sebe z displejů, propojeni s celým světem. Kdy se topíme v moři plastů a tak urputně bojujeme za recyklaci. Kdy si za peníze chceme koupit radost, přátelství a snad i mnohem víc. Kdy v hondbě za zapadajícím sluncem, ušlapáváme vše co nám stojí v cestě..
Vzniká projekt Bílý Mák.
Ne proto, že chceme moralizovat či měnit svět, ani abychom stáli v cestě takzvanému pokroku. Snad radši chceme sdílet jiné hodnoty. Oprášit odkaz z dob nedávno minulých. Nabídnout co tu vždy bylo a tím připomenout, že všichni jsme vznikli z jedné země, která náš živý a bez níž život není.