Aktuálně

Bílý Mák se objevil v listopadovém vydání magazínu ProcNe. Článek v odkazu níže.

https://procne.ihned.cz/c1-66659840-jidlove-lukase-hejlika?fbclid=IwAR0oXT4n39G_H7Do55nKR9rp4l_0W2SNUSDDL83yQkW1WHq_EIEHFQAYvI0

Naše svatomartinské drůbeží menu z farmy Holýšov.

Poukázky k dostání na našem baru.

Bílý Mák se objevil v říjnovém vydání časopisu Gurmet. Kde o nás psal nejznámější český gastrobloger Lukáš Hejlík.

Pomali, ač jistě k nám přichází podzim. Představíme pár novinek z našeho jídelního lístku. Nové suroviny, nové chutě a ta rozmanitost barev.

Chystáme degustační menu podzimní sezóny v Bílém Máku. Za včas Vám dáme vědět..

Naše makové housky. Radost pohledět a hlavně ochutnat!

Prozradím, že během léta chystáme nějaké to hudební vystoupení na spodní zahrádce neboli osvěžovně. Tak kontrolujte náš web, fcb či instagram.

https://www.instagram.com/bily.mak/

V neděli k nám na oběd zavítal jeden z nejznámějších gastroblogerů u nás Lukáš Hejlík. Moc si pochvaloval náš koncept a největší uznání sklidila samozřejmě koprovka.. Vyčetl nám, že málo propagujeme naše dobroty a tak jsme hled založili instagram:

https://www.instagram.com/bily.mak/

Jsme moc rádi, že po tak krátké době co máme otevřeno se k nám sjíždějí takovéhle osobnosti s nadšením pro kvalitní kuchyň a servis. Neustále se snažíme posouvat to dál a dál..

Dnes máme čtvrtek, což je malý pátek a zítra ještě k tomu svátek 😀 Přemýšlíte kam večer vyrazit..? Tak my Vám to usnadníme 😊 otevřeme obě zahrádky. Novinky na čepu Démon polotmavá 13° z Uherského Brodu a Nachmelená Opice Sun APA 12° z minipivovaru Krnov – super osvěžující svrchně kvašený ležák. Kuchyň jede bomby, bar jede pecky, tak naviděnou a na zdraví 🍻

Nachmelená Opice Sun APA 12° – svrchně kvašený nefiltrovaný ležák

Tak jak je to s tím chlebem?? Často slýcháme.. Opravdu si ho pečete sami? Tak samo sebou, že jo. Ono moc pekařů makový chléb nepeče, tak co nám zbývá 😀 Platí u toho jednoduché pravidlo, jako u všeho. Základ úspěchu jsou suroviny v super kvalitě 😊

Kohoutek na víně se špenátovým koláčem

Na víkend 15.6.chystáme speciální drůbeží menu. Kohoutky, kuřátka a kachničky z volného chovu. Těšte se..! Takový parády jste určitě ještě neochutnali 🙂


V době kdy známe svět kolem sebe z displejů, propojeni s celým světem. Kdy se topíme v moři plastů a tak urputně bojujeme za recyklaci. Kdy si za peníze chceme koupit radost, přátelství a snad i mnohem víc. Kdy v hondbě za zapadajícím sluncem, ušlapáváme vše co nám stojí v cestě..
Vzniká projekt Bílý Mák.
Ne proto, že chceme moralizovat či měnit svět, ani abychom stáli v cestě takzvanému pokroku. Snad radši chceme sdílet jiné hodnoty. Oprášit odkaz z dob nedávno minulých. Nabídnout co tu vždy bylo a tím připomenout, že všichni jsme vznikli z jedné země, která náš živý a bez níž život není.